Fjällresan

Lite utav en sensation att jag lyckas blogga från norra Sverige, så läs med kärlek!!

I tisdags morse gick jag och pappa från nikkaloukta till lap dånalds, tog en macka och väntade på en båt som skulle köra oss 6 km. Visade sig att den inte gick för än 14:00 så fick nån timme i solen. När vi klev av pinnade vi på rejält och lyckades traska förbi alla som åkt båten inklusive två killar som nog inte riktigt ville bli omkörd av en tjej med taskig kondition och rosa jacka..
Uppe på kebne stationen väntade dusch bastu och 3 rätters middag!

Dag två väntade en lättare vandring på bara 7 km jämför med den dagen innan på 13.. Dock visade det sig att det va 500 höjd meter med. Som en enda jävla lång korstabacke, full i sten, vatten och snö. Efter 3,5 timme nådde vi ett gäng röda hus och pappa och jag high five'ade nöjda med att ha kommit upp. Problemet va ju bara att det va en forsknings station och att tarfalla stugan som vi skulle till låg ytterligare 800 meter bort som tog 30 minuter till att gå eftersom man sjönk genom snön till knäna. 4 timmar för att gå 7 km, huualigen..

Uppe på tarfalla va det pappa jag och stugvärden, och vid åttatiden kom en gubbe till. Totalt tyst, öde och ensamt! Men samtidigt så jävla vackert och fridfullt!

Dag tre, torsdags, sov vi ut och gick inte för än vid 12. På vägen ner tog det drygt 2 timmar, ganska stor skillnad.. Passade på att njuta av el vatten och bastu och åt sedan en 3 rätters till, nått laxigt, älg wallenbergare och chokladkaka har aldrig smakat så gott!!

Och idag tog vi helikoptern vid halv tio. Tog 6-7 minuter ner men lätt det bästa på hela resan! Lyckorus3000!!

Just nu äter vi pizza i jokkmokk och har 65 mil kvar!

Bilder kommer när det finns lite bättre internet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0