Fjällresan

Lite utav en sensation att jag lyckas blogga från norra Sverige, så läs med kärlek!!

I tisdags morse gick jag och pappa från nikkaloukta till lap dånalds, tog en macka och väntade på en båt som skulle köra oss 6 km. Visade sig att den inte gick för än 14:00 så fick nån timme i solen. När vi klev av pinnade vi på rejält och lyckades traska förbi alla som åkt båten inklusive två killar som nog inte riktigt ville bli omkörd av en tjej med taskig kondition och rosa jacka..
Uppe på kebne stationen väntade dusch bastu och 3 rätters middag!

Dag två väntade en lättare vandring på bara 7 km jämför med den dagen innan på 13.. Dock visade det sig att det va 500 höjd meter med. Som en enda jävla lång korstabacke, full i sten, vatten och snö. Efter 3,5 timme nådde vi ett gäng röda hus och pappa och jag high five'ade nöjda med att ha kommit upp. Problemet va ju bara att det va en forsknings station och att tarfalla stugan som vi skulle till låg ytterligare 800 meter bort som tog 30 minuter till att gå eftersom man sjönk genom snön till knäna. 4 timmar för att gå 7 km, huualigen..

Uppe på tarfalla va det pappa jag och stugvärden, och vid åttatiden kom en gubbe till. Totalt tyst, öde och ensamt! Men samtidigt så jävla vackert och fridfullt!

Dag tre, torsdags, sov vi ut och gick inte för än vid 12. På vägen ner tog det drygt 2 timmar, ganska stor skillnad.. Passade på att njuta av el vatten och bastu och åt sedan en 3 rätters till, nått laxigt, älg wallenbergare och chokladkaka har aldrig smakat så gott!!

Och idag tog vi helikoptern vid halv tio. Tog 6-7 minuter ner men lätt det bästa på hela resan! Lyckorus3000!!

Just nu äter vi pizza i jokkmokk och har 65 mil kvar!

Bilder kommer när det finns lite bättre internet.


I Kiruna

Nu är vi äntligen uppe i Kiruna, efter att ha tagit en omväg till kaunisvaara ovanför Pajala där dom håller på att bygga en gruva. (pappa skulle kika på 135 tons grävare..) Totalt 105 mil på 2 dagar!

Ikväll har vi käkat och varit upp till Kirunas slalombacke. Man ser hela staden och gruvan.

I morgon åker vi de sista 6,5 milen till nikkaloukta för att sedan gå 13 km och åka 6 km båt upp till kebne's fjällstation.


Midsommar, limochaufför och fjällvandring

Sämst uppdatering, men gör ett försök nu! Midsommar firades ute på björkön med Jocke och en massa gamlingar och sen åkte jag och Jocke hem till. Mig och fortsatte firade fina, noga utvalda vänner! Blev en riktigt bra midsommar!!

Dagen efter körde jag limo, då pappas kompis gifte sig. Inte alla som får första parkett när ett nygift par sitter och pussas, haha! Och sen muskväll hemma hos Sally med Jocke Sara Markus Matilda och Björn!

På skrivande stund är jag i Skellefteå, JAG körde upp hit idag! I morgon fortsätter vi mot Kiruna och på tisdag börjar pappa och jag vår fjällvandring!


Kör limo på E4bygget

Igår sov jag nog bort en stor del av dagen, sen kom Sara förbi i några minuter och satte fart på mig!

Vid fyra kom pappa och hämtade mig, åkte ut till honom, åt grillat och insåg att jag nog inte ätit middag där sen i vintras typ.. Sen skulle vi övningsköra limo.. Eftersom pappa är extrem i allt han gör fick jag helt enkelt lära mig på nya E4bygget, sten och grusväg helt enkelt.. Kaos! Men kul hade vi och vi kom hem levande!!

Sen åkte jag och Jocke hem till honom och sov och nu är det onsdag, ska träffa Viktor om ett tag (ska pumpa honom på all info om Australien) hjälpa till att städa flaket och så tänkte jag och Sara ha pyjamasparty ikväll! :)


Måndag

Måndag måndag härliga måndag!
Efter en rejäl förkylning som hatar sönder på mig kände jag mig fortfarande sjuk men ändå extremt taggad! Hoppade på tåget och sov hela vägen till Sthlm, hade inte sovit en blund på hela natten.. Kom ner till Stockholm och mötte Moa som tidigare haft Gävleborg och Dalarna, sjukt trevlig och taggad tjej! Vi tog tunnelbanan bort till skanstull och sen vidare med buss mot kontoret vi skulle vara på hela dagen. Det va sjuuuukt mycket information, men samtidigt när man sitter där och får all info inser man ju att det är påriktigt! Alla föreställningar och tankar kring hur det ska bli, och så har man haft så himla fel samtidigt som man haft så himla rätt!!

Träffade även många andra som jobbar där, alla va sköna färgstarka människor i min egen ålder. Kändes lite som en skön skola eller en förening. Positivt!!

Sen rullade jag hemöver, hamnade bredvid en sjukt trevlig och pratsam kille/gubbe/man i 40 års åldern från Södertälje. Han hade aldrig varit norr om Uppsala, jobbade som nån data nisse, va sjukt teknikintresserad, hade varit lärare och diskare på pizzeria, trodde att det fanns rymdgubbar och så vidare.. Vi pratade i stort sätt hela vägen och sen visade jag honom vägen tills hans hotell, haha

Hemma hos Jocke fick jag sjukt god spagetti och köttfärssås innan jag slocknade efter en intensiv dag!


Studenten -fredag

Fredag, upp tidigt som sjutton. Champangefrukost i busbacken med resten av klassen! Bussen hem, fixa till sig och iväg till skolan. Där väntade jordgubbar, fina tal och såklart våra lärare. Fick även mina betyg och ett stipendium för mitt engagemang på skolan. Lärarlunch på tonhallen och sen tågade vi ner till skolan för att springa ut på skolan!! Hade gåshud i minst en timme, total lycka, glädjerus! sen träffade jag släkt och vänner och fick så många saker runt halsen att jag knappt kunde stå rakt, sjukt kul! Sen åkte vi lastbil, kanske en av det roligaste sakerna på hela dagen, tror alla kände sig mer eller mindre oövervinnerlig där på flaket!
Sen åkte jag ut till pappa där min studentmottagning väntade, kan säga att få äta middag med släkten och öppna paket va det bästa med hela studenten. mysigt, roligt och... skitbra helt enkelt! Fick en massa fina saker, bland annat uppläggningsfat, handblåsta glas, skulpturer från kosta boda, bestick, presentkort på ikea, spa, en rosa stekpanna (!!) och en massa pengar.
Sen hade vi klassfest ute hos mig, majoriteten kom och det var kul att få samlas en sista gång. Vid elva åkte vi ner till stan, men vid ett var jag så trött så jag knappt kunde stå så då åkte jag hem till jocke. Har ingen aning om jag missade veckans bästa kväll men kände mig nöjd då. Riktigt nöjd och tacksam, och när jag traskade iväg rann tårarna lite. Så himla konstigt att allt bara kan vara över..

Studenten -torsdag

Idag har det varit vagant-tävlingar, alltså tävling om vem som får gå ut först på trappan. Vår klass hade gjort en riktigt bra dans, men blev fel med musiken.. Vi lär nog gå ut som femma....

Men i stora hela har det varit kul, nu ska jag vila en stund, göra mig klar inför Elises och Markus mottagning och ikväll ska jag och resten av klassen fixa vagnen tills i morgon! :)


Studenten -onsdag

Onsdag, 6 juni, Sveriges nationaldag eller bara ännu en till dag att festa på!? Fixade iaf lite till vagnen och tränade vagantdansen, och sen samlades alla tjejer i klassen hemma hos Johanna! Riktigt bra kväll!!


Studenten - bilder från tisdag

Efter en massa studentmottagningar blev det förfest hos fiia! Va rätt mycket folk där, dock kom jag typ 10 minuter innan alla skulle gå så det va lite synd! Men fastnade i hissen med 10 stycken andra i ca 45 minuter så fick ju min förfest där!


Student -tisdag

Idag tar Skvadrarna studenten, vilket innebär 5 mottagningar! Sovit lite för länge med så kommer inte hinna se dom på trappan..

Påväg mot stan nu för att fixa det sista, känner mig riktigt nöjd med mina presenter!

Så här traskar jag iväg till alla på mottagning!


Livet

Livet, det mäktigaste, finaste och svåraste sak vi har.

Säger som nalle puh:
- Du darrar bara invärtes, och det är det modigaste sättet att inte darra på som finns

måndag <3

måndag,
har sovit ut, ska iväg på skolan och dansa, hämta bilder och linser, gå på banken, sola (!!??) och ikväll blir det fika med kusinerna, som jag inte har träffat på år och dar (typ) ska bli kul!! :)
en av bilderna från fotograferingen

Balen

2 juni, vilket betydde bal igår! Hade nog ganska stora förväntningar när jG tänker efter så här i efterhand men fan, den va bra! Kändes mäktigt att sitta där med alla finklädda människor och verkligen få känna att man hade något att fira! Middagen va riktigt trevlig och underhållningen i topp klass. Jag njöt verkligen. Där emot va det inte min grej att dansa järnet i balklänningen så åkte hem runt ett!

Tack för en så himla fin kväll, ett minne för livet


RSS 2.0